• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Informatie PDF Afdrukken E-mailadres

JokeC.V. Dirigente Joke Hooikammer-de Graaf

Joke Hooikammer werd in 1967 geboren. Na het behalen van haar vwo-diploma ging zij in 1985 studeren aan het Utrechts Conservatorium. Aanvankelijk volgde ze als hoofdvak orgel, maar al snel kwamen daar piano en kerkmuziek / koordirectie bij. In 1991 deed ze met succes examen in deze vakken. In 1993 behaalde Joke met een concert in de Grote St. Bavokerk te Haarlem haar solistendiploma voor orgel (specialisatie Max Reger en Olivier Messiaen). Verder volgde ze nog verschillende koordirectiecursussen en gaf ze veel concerten als soliste en begeleidster door heel Nederland.

Al op haar 15e jaar werd zij organist in de Hervormde Gemeente te Putten en van 1990 tot 1999 bespeelde zij het orgel in de Hervormde Gemeente te Wezep / Hattemerbroek. Sinds 1990 is Joke eerste organist van de Oude Kerk te Ermelo, waar zij het mooie Batzorgel bespeelt. Ook was ze cantrix van de cantorij van deze kerk van 1993 tot 1997. Als dirigente was Joke verbonden aan diverse jongerenkoren, waaronder ‘The Witnesses’ in Ermelo, ‘Interkoor Perspectief’ in Putten, ‘Sound of Salvation’ in Elburg en ‘Reflektor’ in Nunspeet. Met de laatste twee koren deed ze grote projecten, zoals ‘The Passion’ en ‘The Young Messiah’. Ook maakte ze verschillende cd’s en radio-opnames met deze koren. Sinds 1998 is ze cantrix van de Kruiskerkcantorij in Wezep.  En vanaf september 2014 dirigente van Interkerkelijk koor Promise uit Zwolle

Een nieuwe uitdaging vond ze in 2004 door dirigente te worden van het dubbelkwartet Pavane. Naast het dirigeren van koren was en is Joke ook actief als orgel- en pianodocent. Eerst werkte ze op de Muziekschool in Zeewolde, maar vanaf 1993 heeft ze een grote privé-lespraktijk in Wezep met leerlingen uit de hele regio.

Sinds september 2015 is ze docent piano bij Muziekonderwijs Genemuiden. 

Sinds oktober 2014 geeft zij muzieklessen op 2 basisscholen in Wezep.

Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via het contactformulier.